Pajzos Tokaj

Furmint Selection 2019

Évjárat

2019

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Furmint, Hárslevelű

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Tokaj-Hegyalja

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

12,00 C

Maradék cukor

1 g/L

Zamatgazdag, dűlőválogatott, száraz Tokaji Furmint. Illatában és ízében is a tiszta gyümölcsös primer aromák mellett, az édes fűszeres szekunder aromák mutatkoznak meg először. Lime, citrom, zöldtea, kamilla egy leheletnyi vaníliával és tejszínnel. Elegáns egyensúly, ásványos, hosszú lecsengés. 

Marha steak, grillezett homár és bármilyen mamiban gazdag ételekhez jól társítható. Érdemes kirpóbálni még citromos pitével vagy lime-os sajttortával.

Érlelés: Hat hónapos érlelés battonage technológiával, 55%-ban elsőtöltésű, 45%-ban idősebb, már 5 éves 500 literes Európai Kádár tölgyfahordókban. 

  • Barackos
  • Érett almás
  • Ásványos
  • Vajas

3 590 Ft

Egységár: 4 787 Ft/L

Készleten

Ingyenes szállítás 12 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Barackos
  • Érett almás
  • Ásványos
  • Vajas

Zamatgazdag, dűlőválogatott, száraz Tokaji Furmint. Illatában és ízében is a tiszta gyümölcsös primer aromák mellett, az édes fűszeres szekunder aromák mutatkoznak meg először. Lime, citrom, zöldtea, kamilla egy leheletnyi vaníliával és tejszínnel. Elegáns egyensúly, ásványos, hosszú lecsengés. 

Marha steak, grillezett homár és bármilyen mamiban gazdag ételekhez jól társítható. Érdemes kirpóbálni még citromos pitével vagy lime-os sajttortával.

Érlelés: Hat hónapos érlelés battonage technológiával, 55%-ban elsőtöltésű, 45%-ban idősebb, már 5 éves 500 literes Európai Kádár tölgyfahordókban. 

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Furmint

Testes, tüzes, magas savú és hosszan eltartható borokat ad, tipikusan almás-körtés-birses aromatikával. Számos forgalomban lévő, megdőlt elmélet után, a genetikai kutatások fényében kijelenthető, hogy Tokaj-Hegyalja a fajta őshazája. Magyarországi termőterülete összesen mintegy 4000 ha.

Hárslevelű

Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.