Pajzos Tokaj

Késői szüretelésű Hárslevelű New Age 2018

Évjárat

2018

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Hárslevelű

Szárazság

Édes

Ország

Magyarország

Borvidék

Tokaj-Hegyalja

Alkoholtartalom

11,5 % Vol.

Kiszerelés

0,5 L

Fogyasztási hőmérséklet

10,00 C

Maradék cukor

80 g/L

Az aranysárga színű bor illatát kitöltik a mézes, gyümölcsös enyhén fűszeres jegyek. Íze édes, tiszta, leginkább mézes, aszalt gyümölcsös. Érett mangó, birsalma, körte és trópusi gyümölcsök jelennek meg, ahogy nyílik. Friss, könnyű, természetes édesbor. 

Zsírjában sült csirkemáj, mellett tökéletesen megállja a helyét olyan könnyed gyümölcsös desszertek mellett, mint a cseresznyés clafutis vagy az epres sajttorta.

Az erjesztés és az érlelés 100%-ban acéltartályban történt, hogy megőrizzük a borban a szőlő zamatos, gyümölcsös frissességét.

  • Desszerthez
  • Aszalt
  • Mézes
  • Körtés
  • Birsalmás
  • Trópusi gyümölcsös

1 490 Ft

Egységár: 2 980 Ft/L

Nem rendelhető

Belföldön Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Desszerthez
  • Aszalt
  • Mézes
  • Körtés
  • Birsalmás
  • Trópusi gyümölcsös

Az aranysárga színű bor illatát kitöltik a mézes, gyümölcsös enyhén fűszeres jegyek. Íze édes, tiszta, leginkább mézes, aszalt gyümölcsös. Érett mangó, birsalma, körte és trópusi gyümölcsök jelennek meg, ahogy nyílik. Friss, könnyű, természetes édesbor. 

Zsírjában sült csirkemáj, mellett tökéletesen megállja a helyét olyan könnyed gyümölcsös desszertek mellett, mint a cseresznyés clafutis vagy az epres sajttorta.

Az erjesztés és az érlelés 100%-ban acéltartályban történt, hogy megőrizzük a borban a szőlő zamatos, gyümölcsös frissességét.

Az évjáratról

Lényegében már tavasztól kezdve rendkívül meleg év volt, amit ráadásul az is megnehezített, hogy a 2017-es aszályok után a talajok vízháztartása sem volt megfelelő. Ez kirívóan korai szüretet eredményezett a legtöbb borvidéken, szerencsés esetben még, illetve már jó savú, szép aromatikájú, de valamelyest korán érő borokkal.

Hárslevelű

Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.