Pajzos Tokaj

Hárslevelű Selection 2019

Évjárat

2019

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Hárslevelű

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Tokaj-Hegyalja

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

12,00 C

Maradék cukor

1,1 g/L

A hársra jellemző kedves, érlelt illatok nyitják a bort. Púderes, virágos, banános és sárgadinnyés illatok. Kortyban érett sárga húsú egzotikus gyümölcsök, birskompót, almapüré. Sima felszín, kerekség, szinte krémes textúra. Kiváló savak, érlelt ízek, tartalmas, komoly bor, hosszan kitartó utóízzel.

A szárnyasok mellett a sertés és a borjú is remek választás, akár kicsit gazdagabb szósszal vagy mártással, de bátran mehetünk komplexebb fogások felé is.

Érlelés: 500 literes egy, kettő és három éves Európai Kádár tölgyfa hordókban 6 hónapig, battonage technikával.

  • Szárnyasokhoz
  • Testes
  • Citrusos
  • Fehér virágos

4 390 Ft

Egységár: 5 853 Ft/L

Készleten

Belföldön Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Szárnyasokhoz
  • Testes
  • Citrusos
  • Fehér virágos

A hársra jellemző kedves, érlelt illatok nyitják a bort. Púderes, virágos, banános és sárgadinnyés illatok. Kortyban érett sárga húsú egzotikus gyümölcsök, birskompót, almapüré. Sima felszín, kerekség, szinte krémes textúra. Kiváló savak, érlelt ízek, tartalmas, komoly bor, hosszan kitartó utóízzel.

A szárnyasok mellett a sertés és a borjú is remek választás, akár kicsit gazdagabb szósszal vagy mártással, de bátran mehetünk komplexebb fogások felé is.

Érlelés: 500 literes egy, kettő és három éves Európai Kádár tölgyfa hordókban 6 hónapig, battonage technikával.

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Hárslevelű

Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.