Pajzos Tokaj
T-Furmint New Age 2022
2022
Fehér
Bor
Sárgamuskotály (Muscat Blanc), Furmint, Hárslevelű
Száraz
Magyarország
Tokaj-Hegyalja
12 % Vol.
0,75 L
10,00 C
8,5 g/L
A Pajzos Tokaj ikonikus borában ropogós sav és üde gyümölcsösség játszik főszerepet. Az ízgazdag száraz furmint meghatározó aromáit a citrom és a lime-héj adják. Az összetett illat loncot, körtét, zöldalmát és citromvirágokat kínál, kóstolva a citromhéj és a fehér őszibarack jegyeit mutatja. Jól kiegyensúlyozott bor tiszta lecsengéssel.
Remekül illik a tenger gyümölcseihez, szusihoz, illetve a könnyed zöldséges vagy csirkés ételekhez. Desszertek közül pedig egy frissítő lime tart mellé ajánljuk!
1 800 Ft
Egységár: 2 400 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett
Biztonságos fizetés
A Pajzos Tokaj ikonikus borában ropogós sav és üde gyümölcsösség játszik főszerepet. Az ízgazdag száraz furmint meghatározó aromáit a citrom és a lime-héj adják. Az összetett illat loncot, körtét, zöldalmát és citromvirágokat kínál, kóstolva a citromhéj és a fehér őszibarack jegyeit mutatja. Jól kiegyensúlyozott bor tiszta lecsengéssel.
Remekül illik a tenger gyümölcseihez, szusihoz, illetve a könnyed zöldséges vagy csirkés ételekhez. Desszertek közül pedig egy frissítő lime tart mellé ajánljuk!
Sárgamuskotály (Muscat Blanc)
Világfajta, tipikusan szőlős, szőlővirágos, érettebben fűszeres, korianderes, mazsolás aromákkal. Olasz vagy görög eredetű, hivatalosan francia nevén muscat blanc à petits grains-ként (kb. "kisszemű fehér muskotály") ismert. Magyarországon 800 ha az összterülete, főleg Tokajban megtalálható (nem azonos a más vidékeinken népszerű ottonel muskotállyal, sőt annak valójában csak távoli rokona).
Furmint
Testes, tüzes, magas savú és hosszan eltartható borokat ad, tipikusan almás-körtés-birses aromatikával. Számos forgalomban lévő, megdőlt elmélet után, a genetikai kutatások fényében kijelenthető, hogy Tokaj-Hegyalja a fajta őshazája. Magyarországi termőterülete összesen mintegy 4000 ha.
Hárslevelű
Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.