Pajzos Tokaj
Hárs Selection 2018
2018
Fehér
Bor
Hárslevelű
Száraz
Magyarország
Tokaj-Hegyalja
14 % Vol.
0,75 L
12,00 C
3 g/L
Dűlőszelektált bor a riolittufa talajjal rendelkező sárospataki Megyer dűlőnkből.
Illatában az aszalt kajszibarackot enyhe fahéj aroma kíséri. Ízében a fehér húsú őszibarack dominál. A hat hónapos hordós érlelésnek köszönhetően nagyon szépen bekerekedtek a bor és a hordó tanninjai, amelyek frissen tartják és hosszú krémes ízt kölcsönöznek a bornak.
Ételpárosítás:
A szárnyasok mellett a sertés és a borjú is remek választás, akár kicsit gazdagabb szósszal vagy mártással, de bátran mehetünk komplexebb fogások felé is.
Érlelés: 500 literes első töltésű és öt évnél fiatalabb fahordókban 6 hónapig.
Szüret: 2018. szeptember első két hete
A 2018-as évjárat:
Hosszú tél után, a kései rügyfakadást intenzív növekedési időszak követte tavasszal. A hosszantartó nyári melegben a zsendülés hamar megindult. A sav-cukor egyensúly optimális szinten tartásához, a jól megszokott Pajzos stílus biztosításához levelezést hajtottunk végre, valamint terméskorlátozást végeztünk. A végeredmény önmagáért beszél
3 900 Ft (9,46 €)
Egységár: 5 200 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett
Biztonságos fizetés
Dűlőszelektált bor a riolittufa talajjal rendelkező sárospataki Megyer dűlőnkből.
Illatában az aszalt kajszibarackot enyhe fahéj aroma kíséri. Ízében a fehér húsú őszibarack dominál. A hat hónapos hordós érlelésnek köszönhetően nagyon szépen bekerekedtek a bor és a hordó tanninjai, amelyek frissen tartják és hosszú krémes ízt kölcsönöznek a bornak.
Ételpárosítás:
A szárnyasok mellett a sertés és a borjú is remek választás, akár kicsit gazdagabb szósszal vagy mártással, de bátran mehetünk komplexebb fogások felé is.
Érlelés: 500 literes első töltésű és öt évnél fiatalabb fahordókban 6 hónapig.
Szüret: 2018. szeptember első két hete
A 2018-as évjárat:
Hosszú tél után, a kései rügyfakadást intenzív növekedési időszak követte tavasszal. A hosszantartó nyári melegben a zsendülés hamar megindult. A sav-cukor egyensúly optimális szinten tartásához, a jól megszokott Pajzos stílus biztosításához levelezést hajtottunk végre, valamint terméskorlátozást végeztünk. A végeredmény önmagáért beszél
Az évjáratról
Lényegében már tavasztól kezdve rendkívül meleg év volt, amit ráadásul az is megnehezített, hogy a 2017-es aszályok után a talajok vízháztartása sem volt megfelelő. Ez kirívóan korai szüretet eredményezett a legtöbb borvidéken, szerencsés esetben még, illetve már jó savú, szép aromatikájú, de valamelyest korán érő borokkal.
Hárslevelű
Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.