Pajzos Tokaj

Hárs Selection 2018

Évjárat

2018

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Hárslevelű

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Tokaj-Hegyalja

Alkoholtartalom

14 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

12,00 C

Maradék cukor

3 g/L

Dűlőszelektált bor a riolittufa talajjal rendelkező sárospataki Megyer dűlőnkből.

Illatában az aszalt kajszibarackot enyhe fahéj aroma kíséri. Ízében a fehér húsú őszibarack dominál. A hat hónapos hordós érlelésnek köszönhetően nagyon szépen bekerekedtek a bor és a hordó tanninjai, amelyek frissen tartják és hosszú krémes ízt kölcsönöznek a bornak.

Ételpárosítás:
A szárnyasok mellett a sertés és a borjú is remek választás, akár kicsit gazdagabb szósszal vagy mártással, de bátran mehetünk komplexebb fogások felé is.

Érlelés: 500 literes első töltésű és öt évnél fiatalabb fahordókban 6 hónapig.
 

Szüret: 2018. szeptember első két hete

A 2018-as évjárat:
Hosszú tél után, a kései rügyfakadást intenzív növekedési időszak követte tavasszal. A hosszantartó nyári melegben a zsendülés hamar megindult. A sav-cukor egyensúly optimális szinten tartásához, a jól megszokott Pajzos stílus biztosításához levelezést hajtottunk végre, valamint terméskorlátozást végeztünk. A végeredmény önmagáért beszél

  • Szárnyasokhoz
  • Testes
  • Citrusos
  • Fehér virágos

3 900 Ft

Egységár: 5 200 Ft/L

Készleten

Belföldön Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Szárnyasokhoz
  • Testes
  • Citrusos
  • Fehér virágos

Dűlőszelektált bor a riolittufa talajjal rendelkező sárospataki Megyer dűlőnkből.

Illatában az aszalt kajszibarackot enyhe fahéj aroma kíséri. Ízében a fehér húsú őszibarack dominál. A hat hónapos hordós érlelésnek köszönhetően nagyon szépen bekerekedtek a bor és a hordó tanninjai, amelyek frissen tartják és hosszú krémes ízt kölcsönöznek a bornak.

Ételpárosítás:
A szárnyasok mellett a sertés és a borjú is remek választás, akár kicsit gazdagabb szósszal vagy mártással, de bátran mehetünk komplexebb fogások felé is.

Érlelés: 500 literes első töltésű és öt évnél fiatalabb fahordókban 6 hónapig.
 

Szüret: 2018. szeptember első két hete

A 2018-as évjárat:
Hosszú tél után, a kései rügyfakadást intenzív növekedési időszak követte tavasszal. A hosszantartó nyári melegben a zsendülés hamar megindult. A sav-cukor egyensúly optimális szinten tartásához, a jól megszokott Pajzos stílus biztosításához levelezést hajtottunk végre, valamint terméskorlátozást végeztünk. A végeredmény önmagáért beszél

Az évjáratról

Lényegében már tavasztól kezdve rendkívül meleg év volt, amit ráadásul az is megnehezített, hogy a 2017-es aszályok után a talajok vízháztartása sem volt megfelelő. Ez kirívóan korai szüretet eredményezett a legtöbb borvidéken, szerencsés esetben még, illetve már jó savú, szép aromatikájú, de valamelyest korán érő borokkal.

Hárslevelű

Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.